Bolle blauwe bessen pannenkoekjes

Processed with VSCO with a9 preset

Oeh la la….

Stuks

10 kleine pannenkoekjes

 

Wat heb je nodig?

1,5 cup blauwe bessen

1 grote rijpe banaan

¾ cup amandelmelk (iedere melk werkt)

1 groot ei (vrije uitloop)

1 ¾ volkoren (spelt) meel

2 tl bakpoeder

Snufje zout

Snufje kaneel

Wat extra virgin olijfolie om in te bakken

 

Extra

Ik kocht bij de Xenos hele handige cups, aangezien ik steeds vaker met de inhoudsmaat ‘cups’ werk. Zie ook de bijgevoegde foto van de cups.

 

Hoe maak je het?

Was je blauwe bessen en droog ze goed af.

Pak je blender. Gooi hierin de helft! van je blauwe bessen, je gepelde banaan, de melk, het ei, een snufje kaneel, een snufje zout en blend even tot alles gemixt is. Voeg nu in twee keer al je meel toe, en blend weer totdat er een dik mengsel ontstaat.

Giet je mengsel in een kom en voeg nu je overige blauwe bessen en als laatste het bakpoeder toe. Meng met de hand nog even goed een paar keer door.

Neem een antiaanbakpan, plaats deze op een middelhoog vuur,  voeg een drupje olijfolie toe en bak hierin je kleine dikke pannenkoekjes. Wacht niet totdat de bovenkant van deze pannenkoekjes droog zijn, want dan bakt de onderkant aan doordat ze zo dik zijn. Draai ze liever gewoon een paar keer om tot ze aan weerszijden goudbruin zijn.

 

Tip: Serveer ze met bijvoorbeeld yoghurt, honing, fruitcompote, jam, chocoladepasta of stukjes banaan. Ik at ze met gebakken appel, kaneel, agave siroop,  geroosterde walnoten en wat extra blauwe bessen.

Geef een reactie